Head
- kůra limetky 2 ks
Brownies
- čokoláda 200 g
- máslo 250 g
- limetková šťáva 2 lžíce
- vejce 4 ks
- máta
- třtinový cukr 250 g
- hladká mouka 85 g
- prášek do pečiva 1 lžička
Postup přípravy
Čokoládové brownies: Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak zašleháme cukr, až je směs tuhá a lesklá. Opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme mouku, prášek do pečiva a vymícháme do hladka. Vlijeme do formy a pečeme 30-35 minut na 140°C, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Upečené brownies necháme vychladnout ve formě, alespoň hodinu. Pak je rozkrájíme na čtverečky. Po rozkrájení necháme ještě vychladnout.
Mangový sorbet: Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru a s ostatními surovinami rozmixujeme dohladka. Směs přendáme do kovové ploché misky a dáme do mrazáku. Po 3-4 hodinách směs promícháme vidličkou, uhladíme a vrátíme zpět do mrazáku. Celé třikrát zopakujeme. Asi dvacet minut před servírováním vytáhneme z mrazáku, aby povolil, poté ozdobíme mátou.