Zálivka
- olivový olej 2 - 3 pl
- dijonská hořčice
- citronová šťáva (z ½ menšího citronu)
- sušený česnek
- med 1 pl
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Trhané maso: Připravíme si vepřovou plec a BBQ marinádu. Vepřová plec je na trhané maso nejlepší, ale jde použít i krkovice nebo hovězí maso. U toho ale člověk musí počítat s delší přípravou a tím, že maso bude celkově méně šťavnaté. BBQ marinádu můžeme použít kupovanou nebo si připravit domácí. Maso si do marinády naložíme na 24 hodin do lednice. Poté ho vložíme do pomalého hrnce a necháme dělat na středním výkon 8–10 hodin nebo do té doby, než se maso bude dát natrhat vidličkou.
- Quesadilla: Hotové trhané maso si vyložíme na jednu polovinu tortilly, posypeme sýrem, přeložíme druhou polovinou a dáme zapéct do kontaktního grilu nebo trouby za použití dvou plechů.
- Zeleninový salát: Zeleninu opláchneme, nakrájíme a připravíme si medovo-hořčičnou zálivku. Na tu potřebujeme několik lžic olivového oleje, lžíci medu, šťávu z půlky menšího citronu, sůl, pepř a granulovaný česnek. Pokud máte med moc tuhý, přidejte k němu trochu teplé vody. Vše prošlehejte metličkou a promíchejte se zeleninou.
Autor receptu: Anna Monhartová