Ovoce
Postup přípravy
- V jedné míse smícháme suché ingredience na vafle (mouka, prášek do pečiva, sůl a cukry) a v druhé prošleháme mléko s vejci, olejem, máslem. Mokrou směs vmícháme do suché a necháme asi 20 minut odpočívat.
- Mezitím si připravíme karamelizované ovoce. Jablka i hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců, stopek i bubáků a nakrájíme je na slabé měsíčky nebo plátky. Dáme do pekáčku a pečeme v troubě, posypeme cukrem a pečeme, dokud nezměknou.
- Odpočinuté těsto lijeme do vaflovače a pečeme do zhnědnutí. Vaflovač je možné lehce vymazat olejem nebo máslem. Hotové vafle odkládáme na mřížku, ať nám zbytečně nevlhnou.
- Zakysanou smetanu jednoduše promícháme s cukrem a pomerančovou šťávou. Na vafle si navršíme ovoce, smetanu a vše zalijeme čokoládou.