Domácí housky
- hladká mouka 400 g
 - kvasnice 50 g
 - voda 1 hrnek
 - cukr 1 lžička
 - sůl 1 lžička
 
Head
- kari koření kus
 - máslo kus
 - hořčice kus
 - sůl kus
 - avokádo kus
 
Postup přípravy
- Vajíčka uvaříme natvrdo, rozpůlíme, vyjmeme žloutek. Žloutky použijeme na přípravu náplně, do náplně můžeme použít jak rybu, česnek, avokádo, tak i jiné chutné ingredience a koření, na které máme zrovna chuť.
 - Domácí housky: Do mouky uděláme důlek, nalijeme trochu vlažné vody, do které rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, necháme vzejít kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté z těsta vypracujeme malé bochníčky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem, ozdobíme semínky nebo hrubozrnnou solí a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.