Suroviny
- cibule
 - zázvor 12 cm
 - morková kost 700 g
 - hovězí žebra 500 g
 - skořice 1
 - badyán 3
 - kardamon 3
 - rybí omáčka 5 PL
 - třtinový cukr 1 PL
 - falešná svíčková 250 g
 - rýžové nudle
 - koriandr
 - červená cibule 1
 - limetka 1
 - chilli paprička 1
 - rybí omáčka
 
Postup přípravy
- Cibuli a zázvor podélně rozpůlíme. Slupku neloupeme Rozehřejeme si velký hrnec na polévku. Vhodíme do něj cibuli a zázvor a nasucho opékáme na vysokém plameni, dokud nezačne zelenina černat. Do hrnce hodíme morkové kosti, žebra a naplníme studenou vodou. Přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, vypneme a nečistou vodu vylijeme. Přidáme opečenou cibuli a zázvor a vrátíme na plamen. Vhodíme skořici, badyán, kardamom, koriandr a hřebíček. Přidáme rybí omáčku a třtinový cukr. Osolíme zatím jenom zlehka.
 - Přivedeme polévku k varu. Přiklopíme poklicí, přesuneme na nejnižší plamen, co máme, a necháme pobublávat asi 8 hodin. Občas přijdeme zkontrolovat a doléváme vodou tak, aby byl hrnec pořád plný. Vyjmeme všechny kusy masa, zeleniny a koření a procedíme přes plátýnko. Vývaru by měly být 4 litry. Pokud je ho méně, dolijeme vodou, pokud víc, vyvařujeme do té doby, než ho ty čtyři litry budou. Dochutíme rybí omáčkou a dosolíme podle chuti.
 - Namočíme rýžové nudle do studené vody. Hovězí nakrájíme na tenoučké průsvitné plátky. Nasekáme bylinky, všechno si připravíme. Do misek rozdělíme sceděné nudle a na ně poklademe rovnoměrně plátky syrového masa. Vývar přivedeme k prudkému varu. Vařícím vývarem přelijeme nudle a maso. Na vrch naskládáme bylinky, cibulky a červenou cibuli.