Head
Zelí
- brambory 1
Zelí
Postup přípravy
- Králíka si prošpikujeme máslovým špekem, osolíme a opepříme. Na sádle si osmažíme cibulku a králíka a potom vložíme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C a asi po 20 minutách potřeme utřeným česnekem a pečeme cca hodinu a půl.
- Zelí si nakrájíme, osolíme, přidáme trochu cukru, přilijeme trochu octa a zalijeme vodou. Vaříme cca 30 minut, poté nastrouháme jablko a jednu bramboru a tímto zahustíme zelí. Případně ještě přidáme ocet nebo cukr a necháme 20 minut povařit doměkka.
- Na karlovarský knedlík si nakrájíme rohlíky, zalijeme mlékem, přidáme žloutky, hrubou mouku, petrželku a vmícháme sníh z bílků, promícháme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 25 minut vařit.