Suroviny
- vepřová krkovice 1.5 kg
- cibule 3
- česnek 8
- grilovací koření
- sádlo 50 g
- sójová omáčka
- worchestrová omáčka
- žampion 300 g
- mražená zelenina 500 g
- cibule 1
- vejce 5
- brambory 1 kg
- slanina
- sůl
- pepř
- cibule
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a přidáme pár kapek sójové omáčky a worcesteru. Do varné mísy dáme kousek sádla a vyskládáme okořeněné maso. Na maso pokládáme kolečka cibule, plátky česneku a žampiony. Pak dáme další vrstvu masa a opět přikryjeme cibulí, česnekem a žampiony. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme 1,5 hodiny při 150°C.
- Šťouchané brambory: Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme spolu do zlatova. Pak vmícháme do uvařených rozšťouchaných brambor.
- Restovaná zelenina: Červenou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Přidáme mraženou zeleninu a dál restujeme doměkka. Ochutíme solí, pepřem, případně směsí italských bylinek.
- Podáváme se sázeným vejcem. Vejce smažíme v lívanečníku tak, aby bílek ztuhnul a žloutek zůstal mírně tekutý. Ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.