Bramboráčky
- hladká mouka 300 g
- cibule
- mléko 250 ml
Postup přípravy
- Kachny umyjeme, dáme dovnitř jablko, osolíme, okmínujeme, maso pečeme v celku. Doba pečení 3 hodiny na 150 °C, poslední hodinu zvýšíme teplotu na 180–200 °C, aby se udělala kůrka.
- Bramborový knedlík: Uvaříme si brambory a necháme je vystydnout. Poté oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, přidáme hrubou mouku, 2 lžíce krupice a vejce. Na vále uděláme těsto. Dle potřeby zahustíme moukou. Poté vyválíme čtyři válečky knedlíků, které hned vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut. Knedlíky balíme do potravinové fólie a v ní dáváme vařit. Po vyjmutí krájíme na ručním kráječi na plátky.
- Bramboráčky: Brambory si nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme hladkou mouku, vejce, strouhanku, mléko a nadrobno pokrájenou cibuli – zamícháme. Těsto dochutíme majoránkou, drceným česnekem, přidáme špetku kmínu, vše zamícháme. Bramboráčky smažíme na rozpálené pánvi.
- Červené zelí: Zelí pokrájíme, osolíme, okmínujeme, zpěníme si najemno pokrájenou cibulku na sádle. Dále okmínujeme, a když zesklovatí, přidáme zelí nakrájené na malé proužky, nastrouháme jablko nahrubo a necháme vařit. Když zelí změkne, přidáme ocet, sůl a cukr dle chuti.