Suroviny
- játra 1 balení
- tymián None pár
- vepřový bok 100-150 g
- česnek 1
- portské víno 200 ml
- brusinky None
- sádlo 2 PL
- pepř None
- cibule 1/2
- piniové oříšky None
- sůl None
Postup přípravy
Nejprve nakrájíme pečený vepřový bok na kousky. Játra očistíme, také nakrájíme na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi necháme rozpustit sádlo a cibuli na něm orestujeme, přidáme játra s tymiánem a asi 3 minutky opékáme. Pak k játrům přidáme pokrájený vepřový bok, posekaný česnek, ochutíme. Společně necháme asi 3 minuty restovat. Podlijeme portským vínem a flambujeme. Můžeme podlít výpekem. Vyjmeme snítky tymiánu, vše přendáme do mixéru a mixujeme dohladka. Brusinky a piniové oříšky vmícháme do paštiky. Paštiku dáme do mističek, necháme vychladnout a případně ji zalijeme slabou vrstvou sádla nebo portským vínem se želatinou. Necháme uležet v lednici.