Kuřecí paštika
- kuřecí steak 300 g
Kuřecí paštika
- tymián špetka
Játrová paštika
- česnek 2 stroužky
Domácí pečivo
- semínka (na posypání (dle libosti) - volitelné )
Postup přípravy
- Játrová paštika: Nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme nakrájená játra, podlijeme vínem, přidáme provensálské koření a dusíme. Když jsou játra hotová, přidáme máslo a necháme mírně zchladnout. Poté rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Vložíme do formiček a necháme zatuhnout.
- Kuřecí paštika: Pokrájenou cibuli osmahneme na tuku. Přidáme pokrájené kuřecí maso, kořenovou zeleninu, osolíme, přidáme tymián. Podlijeme vínem, trochou vody a dusíme doměkka. Když je maso hotové, přidáme kousek másla a necháme mírně zchladnout. Nakonec rozmixujeme a vytvarujeme do nočků. Obě paštiky necháme pořádně zatuhnout v chladu.
- Domácí pečivo: Přesejeme si mouku. Do jednoho důlku dáme droždí a do druhého sůl. Poté přidáme vlažnou vodu, zamícháme, nakonec olej. Vymísíme hladké a středně tuhé těsto a necháme je kynout 20 minut. Poté vytvarujeme do tvaru bochánku (cca 50 g) a necháme na plechu kynout dalších 20 minut. Následně dáme péct do trouby předehřáté na 230°C. Teplotu po pár minutách stáhneme na 180°C a necháme dopéct dozlatova.