Head
- listové těsto 700 g
Krém
- žloutek 6
Na servírování
Postup přípravy
- V misce šlehejte mouku s ¼ hrnku mléka do hladka. Vodu s cukrem a tyčkou skořice v rendlíku přiveďte k varu. Nemíchejte. Mezitím přiveďte k varu i zbylý hrnek mléka, který pak přelijte do už zamíchané mouky s mlékem.
- Z cukrového sirupu odstraňte skořici a pomalu za prudkého šlehání přelejte do mouky s mlékem. Přidejte vanilku a míchejte do té doby, než bude směs velmi teplá, ale ne horká. Do směsi zašlehejte žloutky. Přikryjte misku fólií a dejte odpočinout do ledničky. Krém má být řídký.
- Rozehřejte troubu na 290°C. Těsto rozdělte na kousky a umístěte do formiček na muffiny a nechte chvilku odpočinout. Krouživým pohybem palce těsto roztáhněte po stěnách formiček, tak aby u okraje bylo těsto lehce širší. Naplňte těsto do tří čtvrtin krémem.
- Pečte, dokud vrch muffinu nezačne hnědnout. U klasických forem na muffiny to trvá 15 až 17 minut.
- Nechte trochu vychladnout, posypte moučkovým cukrem a mletou skořicí a podávejte.