Suroviny
- vepřové panenky 2 -
- olivový olej 1 hrnek
- grilovací koření - -
- kuskus 2 hrnky
- voda 2 hrnky
- sůl - -
- pepř - -
- bazalka - -
- lusk 450 g
- brusinky 220 g
- červené víno 2 dcl
- skořicový cukr - -
- chilli - -
- sůl - -
Postup přípravy
- Maso očistíme a nakrájíme na plátky (cca 3 cm široké). Maso dáme do uzavíratelné nádoby, zalijeme olejem, přidáme koření a pořádně promísíme. Nádobu zavřeme a necháme přes noc v ledničce. Maso připravujeme na kontaktním grilu, čas grilování je podle chuti propečenosti masa.
- Omáčku připravíme na pánvi. Brusinky promícháme na pánvi s červeným vínem. Pokud chceme omáčku řidší, můžeme přidat více vína nebo naředit vodou, dle chuti přidáváme koření (skořici – jen špetku, chilli, sůl).
- Na kuskus si připravíme nádobu s víkem. Do nádoby nasypeme kuskus, mírně pokapeme olivovým olejem, osolíme hrstkou soli a opepříme dle chuti. Zalijeme horkou vodou a promícháme, zaklopíme víko a necháme 5–7 minut odstát. Poté vidličkou naškrábeme do misky, odkud můžeme servírovat. Na talíři můžeme kuskus ozdobit lístkem bazalky. Jako další příloha k masu mohou být i vařené lusky. Mražené lusky vaříme v osolené vodě s trochou olivového oleje (10–12 minut).