Suroviny
- vepřový bůček 1,5 kg
- vepřové kotlety 2 kg
- sádlo 500 g
- jasmínová rýže 500 g
- cibule 3
- mrkev 3
- černý pepř 10-15 kuliček
- olej 7 PL
- voda 1 l
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Olašská rýže: V teflonovém kastrolu necháme rozpálit 7 PL oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. Cibuli a mrkev dáme na rozpálený olej a necháme zesklovatět, cca 10 minut, poté přidáme pár kuliček černého pepře, přisypeme rýži a zalijeme předem připravenou vařící vodou – 1 litr.
- Zamícháme, osolíme a pod pokličkou prudce vaříme 10 minut. Po 10 minutách vaření rýží vypneme, necháme přiklopenou, přikryjeme ještě utěrkami a nechám 30 minut dojit, neotvíráme.
- Maso nakrájíme na širší pláty, cca 1,5 cm. Osolíme, okmínujeme, dáme do teflonového kastrolu, zalijeme 2 hrnky vody a dáme vařit, než se nám vyvaří voda. Poté přidáme sádlo a pečeme 2 hodiny doměkka.
Autor receptu: Valentina Kudriková