Suroviny
- dětské piškoty 2 balíčky
- smetana 1
- mascarpone 1
- cukr 1 PL
- mléko
- rum
- banán
- jahoda
- čokoládová poleva
Postup přípravy
Nejdříve si uděláme krém. Ušleháme šlehačku se lžící cukru, po vyšlehání přidáme mascarpone. Do misky nalijeme mléko a rum (dle chuti) a v tom namáčíme dětské piškoty a skládáme jeden vedle druhého do misky. Rozetřeme část krému a nakrájíme střídavě banán a jahody a opět skládáme namáčené piškoty a takto střídáme krém, ovoce a piškoty, až máme plnou misku. Aby se dezert dobře spojil a ztuhl, je nejlépe ho dělat 24 hodin dopředu. Po vyklopení potřeme krémem, postříkáme čokoládovým přelivem a ozdobíme trochou šlehačky a ovocem.