Zálivka
- tahini 200 g
- česnek 2 ks
Hlavní
Postup přípravy
- Večer si namočíme quinou do vody. Další den ráno slijeme vodu a necháme tak semínka do večera. Teprve až další den vložíme quinou do napařovače. Poté přidáme sladké brambory, červenou řepu a mrkev, které jenom opláchneme a i se slupkou nakrájíme na malé kousky. Vše společně napařujeme 30 minut.
- Mezitím si připravíme zálivku z tahini. Do sklenice dám deset lžic tahini. Do toho vymačkáme dva citróny a mícháme do té doby, než to lehce ztuhne. Poté přilijeme trochu vody, aby zálivka byla tekutá. Nakonec přidáme špetku soli a dva drcené česneky. Dále vezmeme kousek zázvoru a nakrájíme.
- Po 30 minutách napařování vyzkoušíme, zda už je zelenina měkká. Vyklopíme do mísy, přidáme pět lžiček ghí másla. Dále po dvou špetkách kurkumy, koriandru, římského kmínu a himalájské soli. Nakonec přidáme nakrájený zázvor a vše promícháme. Při podávání nalijeme na jídlo tahinovou zálivku