Suroviny
- máslo 175 g
- třtinový cukr 175 g
- vejce 3
- bílý jogurt 2 PL
- hladká mouka 175 g
- muškátový oříšek 1/2 ML
- mleté mandle 50 g
- mrkev 220 g
- mascarpone 500 g
- krémový sýr 600 g
- moučkový cukr 80 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl 1/2 ML
- skořice 1 ML
Postup přípravy
- Mouku, sůl, skořici, muškátový oříšek a kypřicí prášek prosejeme do mísy. Do jiné dáme máslo cukr, žloutky a podmáslí a promícháme. Smícháme obsahy obou misek a přidáme mrkev. Vyšlehané bílky opatrně vmícháme do těsta, které vylijeme do pečicím papírem vyložené formy a pečeme asi hodinu na 160 °C.
- Mascarpone vyšleháme se sýrem a cukrem, dochutíme citronovou šťávou a naklademe na vychladnutý, podélně rozdělený korpus. Můžeme dozdobit oříšky, mrkvičkami, citronem nebo například mátou.
Autor receptu: Anežka Fialová