Domácí focaccia
- hladká mouka 500 g
- droždí 15 g
Domácí focaccia
Postup přípravy
- Na másle osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, bramboru a celer, zalijeme kuřecím vývarem, aby byly suroviny potopené. Když je zelenina měkká, polévku rozmixujeme, dosolíme, opepříme, přidáme kari koření a zázvor, nakonec zalijeme smetanou.
- Domácí focaccia: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Pak přidáme olej, rozmarýn a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout. Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut.