Suroviny
- červená řepa 150 g
- kozí sýr 100 g
- rukola 100 g
- vlašský ořech 100 g
- olivový olej 6 PL
- balzamikový ocet 4 PL
- med 40 g
- cukr krupice 50 g
- pažitka 20 g
- výhonky červené řepy 50-100 g
- sůl
Postup přípravy
Červenou řepu nakrájíme na pravidelné klínky (cca 5 kousků na porci). Připravíme si marinádu (olej, balzamiko, sůl, med, pažitka) a vše důkladně promícháme. Nakrájenou řepu vložíme do marinády, lehce promícháme a dáme do lednice na cca 1 hod. Lístky rukoly opatrně propereme a necháme okapat. Na suchou, rozehřátou pánev vložíme nahrubo nasekané vlašské ořechy, lehce zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Kozí sýr si podle jeho konzistence buď natrháme, nebo nakrájíme na rovnoměrné kousky. Do středu talíře navrstvíme lístky rukoly a po jeho obvodu klademe střídavě kousky řepy a sýra. Lehce přelijeme marinádou, posypeme orestovanými vlašskými ořechy a dozdobíme výhonky. Podáváme s opečeným toustovým chlebem.