První krém
- vanilkový cukr 2
- pudink 2
- cukr krupice 5 PL
- mléko 800 ml
Druhý krém
- zakysaná smetana 400 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- vanilkový cukr 2
Postup přípravy
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, vodu, olej a prášek do pečiva. Bílky vyšleháme a sníh přidáme k těstu. Rozdělíme těsto na dvě části a do jedné přidáme kakao. Bílé těsto vylijeme na plech s pečicím papírem.
- Připravíme si pudink a vlijeme na plech, navrch nalijeme tmavé těsto a jemně vidličkou těsto projedeme, aby se jednotlivé vrstvy promíchali, a dáme péct na 180°C.
- Ušleháme sladkou smetanu, kterou smícháme se zakysanou a cukry, a necháme vychladit v ledničce.
- Poté ztuhlým smetanovým krémem potřeme korpus a navrch můžeme nastrouhat sušenku (dle libosti) a opět necháme vychladit minimálně dvě hodiny v ledničce.
Autor receptu: Sára Daniová