Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme boloňskou omáčku. Na oleji osmažíme jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčatový protlak, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
- Sýrový bešamel: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Připravíme si pekáč, do kterého přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, končíme vrstvou boloňské omáčky a sýrového bešamelu navrch. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí povrchu.