Domácí nudle
- mouka 100-110 g
Head
Postup přípravy
- Kuřecí křídla dáme do hrnce a vaříme hodinu doměkka. Během vaření sbíráme pěnu. Poté přidáme zeleninu a vaříme další hodinu. Poté polévku scedíme, dochutíme a podáváme.
- Játrové knedlíčky: Játra zbavíme prostředků a přendáme do mixéru. Přidáme vejce, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Vše rozmixujeme na hladkou kaši a přendáme do malé misky. Do této hmoty přidáme strouhanku a necháme celou hmotu cca půl hodiny odležet. Poté tvarujeme kuličky nejlépe do mokrých rukou a vkládáme do vroucí vody.
- Domácí nudle: Mouku vysypeme na vál, uděláme důlek a rozklepneme vejce. Příborovým nožem od středu začneme promíchávat vejce s moukou. Potom dopracujeme těsto rukama. Těsto zabalíme do fólie a necháme 15 minut odležet. Poté těsto rozdělíme na půl a každou půlku vyválíme na co nejtenčí pláty a přeneseme na utěrku, kde je necháme 45 minut odpočinout. Pláty překrojíme na půl a potom na 3 cm široké pruhy a vše položíme na sebe. Podél krátké strany začneme krájet na malé nudličky, čechráme zpět na utěrku a nejlépe přes noc necháme proschnout. Vaříme ve vroucí osolené vodě.