Head
- kuře
- olivový olej 3 PL
Postup přípravy
- okurka 1
Postup přípravy
- Troubu rozehřejeme na 220 °C. V misce smícháme olej, nasekané bylinky, česnek, sůl a pepř. Prsty vsuneme pod kůži v oblasti prsou, čímž vytvoříme kapsu. Směs naneseme na i pod kůži kuřete a stejně tak jí vymažeme i dutinu. Nohy svážeme k sobě kuchyňským provázkem a křídla ohneme pod záda kuřete tak, aby na nich leželo. Nyní kuře položíme na pekáč spolu se snítkami bylinek a neoloupanými stroužky česneku a přilijeme víno. Pečeme cca 1 hodinu, dokud kuře nezhnědne a kuchyňský teploměr zapíchnutý do nejsilnější části kuřete neukáže 75 °C. V tu chvíli kuře přendáme na prkénko a před porcováním ho necháme 10 minut odpočinout. Přes jemný kuchyňský síťový cedník omáčku přecedíme a podáváme spolu s kuřetem.
- Oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky. Brambory dáme do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit. Po cca 30 minutách budou brambory hotové a slijeme vodu. Brambory rozšťoucháme a můžeme servírovat na talíř.
- Nakrájíme okurky a rajčata do mísy. Přidáme smetanový sýr a promícháme. Podáváme v miskách, které budou položeny u talíře.