Head
Postup přípravy
- Vepřovou krkovici nakrájíme na rovnoměrné plátky, naklepeme. Ze zbylých ingrediencí si připravíme marinádu. Do zapékací mísy vložíme maso, zalijeme marinádou, propojíme a necháme přes noc uležet v lednici.
- Naložené maso v zapékací míse dáme péct do trouby zhruba na 170 °C na cca 120 minut. Maso vyzkoušíme vidličkou, pokud je měkké, můžeme podávat.
- Brambory i se slupkou omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme do poloměkka. Po uvaření brambory rozpůlíme. Pomocí lžíce každou půlku lehce vydlabeme. Vydlabanou část smícháme s lučinou, prolisovaným česnekem a nasekanou jarní cibulkou. Směs okořeníme dle chuti. Připravenou směsí plníme vydlabané brambory, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova. Podáváme se zeleninou a nejlépe s vychlazeným pivem.