Šťouchané brambory
- brambory 0 kus
Head
- krůtí maso 0 ks
Šťouchané brambory
- slanina 0 kus
Head
- cibule 0 kus
- špek 0 kus
- červené víno 0 sklenice
- nakládané okurky 0 kus
- šunka 0 kus
- sůl 0 kus
- pepř 0 kus
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájíme, naklepeme, okořeníme dle libosti, položíme plátky slaniny a schwarzwaldské šunky, zavineme.
- Králíka prošpikujeme špekem a slaninou. V hrnci opečeme pokrájenou cibuli spolu se slaninou, poté přidáme králičí stehna a roládu, opečeme ze všech stran. Zalijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Ke konci přihodíme nakládané cibulky, houby a povaříme ještě 20 minut. Úplně nakonec omáčku můžeme zjemnit máslem a dochutit dle libosti.
- Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Poté rozšťoucháme spolu s máslem a přidáme opečenou slaninu a jarní cibulku, zamícháme.