Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- tymián 1 ks
- rozmarýn 4 ks
- batát 500 g
- brambory 1 ks
- smetana ke šlehání 80-100 ml
- máslo 1 PL
- petržel ks
- sůl
- barevný pepř
Postup přípravy
Batáty a bramboru oloupeme a rozkrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme. Mezitím si nasekáme bylinky a připravíme maso. Brambory a batáty vymícháme do pyré, pak přilijeme smetanu a máslo, plus doplníme bylinkami. Krém uchováme v teple. Kachní prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na pánvi bez tuku zprudka osmahneme, předehřejeme troubu na 170 °C. V ní dopečeme prsíčka dalších deset minut. Nikdy nepropichujeme, aby tuk zůstal uzavřený v mase.