Kachní prsa
- kachní prsa 1 kg
- sůl
Bramborovo-kapustový salát
- česnek 2
Zálivka
Bramborovo-kapustový salát
- olivový olej 125 ml
- sušený česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kachní prsa: Prsa koupíme již naporcovaná, popřípadě si je naporcujeme sami. Připravená prsa si položíme kůží nahoru a nařežeme ji. Rozpálíme pánev na větší stupeň a položíme prsa kůží na pánev, necháme opéct dozlatova zhruba 3–4 minuty. Poté otočíme a z druhé strany necháme zhruba 2–3 minuty. Dále vezmeme z každé nepropečené strany alespoň na 1 minutu, necháme odstát a podáváme.
- Bramborový salát: Brambory nakrájené na půlměsíce (asi o tloušťce 0,5 cm) a kapustičky nakrájené na ¼ či 1/2 (záleží na velikosti) smícháme ve velké míse s olivovým olejem, solí, pepřem a sušeným česnekem a dáme péct na pekáč do rozpálené trouby na 200 °C zhruba na 20–30 minut. Mezitím si na pánvi na oleji osmahneme najemno nakrájený česnek a poté přidáme do pánve upečené brambory s kapustičkami, promícháme a přidáme zálivku.
- Zálivka: Smícháme všechny ingredience v misce nebo hrnku a máme připraveno.