Suroviny
Domácí pečivo
- olej 1/2 hrnku
- bílý jogurt 1 kelímek
- hladká mouka 1/2 hrnku
- droždí 1/4
- cukr 1 ML
- sůl 1 ML
Postup přípravy
Paštika
- Na másle osmahneme česnek a cibuli. Přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme. Přidáme koření a tymián. Až jsou játra hotová (ale nesmí být převařená), tak je rozmixujeme.
- Poté je ještě přepasírujeme přes sítko. Slaninu si zvlášť orestujeme na pánvi dokřupava. Dvě lžíce másla si rozpustíme také zvlášť. Servírujeme do mističek první slaninu, na to paštiku, na to snítku tymiánu a zalejeme máslem.
Domácí pečivo
- V malé mističce si uděláme kvásek: droždí posypeme lžičkou cukru a soli. Necháme pracovat. Olej smícháme s jogurtem a rozmícháme. Do toho přidáme kvásek, mouku a zpracujeme.
- Uděláme si těsto, které necháme 20 minut kynout. Poté si uděláme malé bochánky, cca 10 kusů, a pečeme na 180 °C asi půl hodiny – dozlatova.
Autor receptu: Petr Zdražila