Suroviny
- kuřecí maso 500 g
- těstoviny (orecchiette) 3 PL
- kuřecí maso 500 g
- česnek 5 stroužků
- smetana ke šlehání 400 ml
- citronová šťáva 2 ML
- brokolice 300 g
- sůl 2 ML
- pepř 1 ML
- voda 1,5 l
Postup přípravy
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a odložíme stranou. Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájené kuřecí maso a dochutíme ho půlkou z uvedeného množství soli a mletého pepře, opékáme cca 15 minut.
- Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a opékáme ještě 5 minut, dokud maso nebude mít zlatohnědou barvu, pak ho dáme stranou. Na tu samou pánev přidáme máslo, smetanu, oregano a citrónovou šťávu. Přivedeme k varu a potom přidáme brokolici, částečně přiklopíme pokličkou a necháme asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne.
- Následně přidáme maso a parmazán, zbytek soli a mletého pepře. Na pánev přisypeme ke směsi uvařené těstoviny, promícháme a ještě teplé podáváme.
Autor receptu: Richard Sacher