Suroviny
- fazolky
- brambory
- baklažán
- cuketa
- celer
- petržel
- cibule
- mrkev
- zeleninový vývar
- rajský protlak lžíce
- rýžové těstoviny
- kůra z parmezánu
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na olivovém oleji orestujeme veškerou zeleninu, kterou máme k dispozici. Poté přidáme lžicí rajského protlaku, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Mezitím si zvlášť uvaříme rýžové těstoviny (nejmenší italské těstoviny). Když je polévka skoro hotová, přidáme pár kousku kůry ze sýra parmezán, tak 5-6 kousků, dle velikosti a necháme v polévce povařit 15 minut, poté kousky kůry vyndáme. Těsně před servírováním přidáme těstoviny, nastrouhaný parmazán (podle chuti) a čerstvou nasekanou bazalku.