Suroviny
Postup přípravy
- Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a po okrajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme v polohrubé mouce a prudce opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Opečené maso vyjmeme a potřeme z jedné strany hořčicí. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky, osmahneme a vše prolisujeme a naředíme hovězím vývarem. Metličkou do omáčky vmícháme lžíci hořčice a 1–2 lžíce sójové omáčky. Podle potřeby dochutíme. Do připravené omáčky vložíme opečené maso, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 50 minut.
- Podáváme s tarhoňou. Tarhoňu osmahneme na suché pánvi, dokud nezíská růžový nádech, následně přidáme olej, jakmile začne hnědnout, zalijeme ji vodou. Ideální je poměr vody a tarhoni 1,5 ku 1. Výslednou směs podusíme po dobu 15 až 20 minut, osolíme a podáváme.