Suroviny
Postup přípravy
- Maso očistíme a nakrájíme na větší kusy. Oloupeme a nakrájíme mrkev s petrželí. V hrnci na oleji orestujeme zprudka líčka, která poté odložíme na talíř. Do základu přidáme nakrájenou mrkev, petržel, rajčatový protlak a zalijeme červeným vínem, aby se nám výpek z masa a zeleniny dostal do omáčky. Víno svaříme asi na jednu třetinu, přidáme opečené maso, které zalijeme silným hovězím vývarem, a táhneme na mírném ohni alespoň 2,5 hodiny, dokud nebude maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, zredukujeme ji na potřebnou hustotu.
- Ve vodě uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka, scedíme je, přidáme máslo, mléko a vyšleháme kaši.
- Na pánvi s trochou oleje orestujeme na kolečka nakrájenou zbylou mrkev s petrželí, dochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Pokud je maso měkké, můžeme servírovat.