Head
- kompotovaná hruška 2 plechovky
- čokoláda 50 g
Limetko-mátová zmrzlina
Postup přípravy
- Hrušky z malé konzervy si nakrájíme na větší kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šťávu z plechovky a začneme všechny hrušky opékat (cca 7–9 minut) a lžící poléváme. Nejdřív dáme hrušky dírou nahoru a pak je otočíme. Hrušky zasypeme cukrem, přidáme odlivky alkoholu a flambujeme. Po dohoření přidáme odměrku Amaretta. Hrušky poléváme a otáčíme. Na nahřáté talíře naservírujeme na kraj hrušky, přelijeme dvěma lžícemi šťávy z pánve. Přidáme kopeček zmrzliny, který ozdobíme vrchními lístky máty a přidáme hobliny čokolády.
- Limetko-mátová zmrzlina: Zahřejeme na malém ohni balení smetany (250 ml) a přidáme dvě snítky máty. V míse zašleháme/zhustíme zbytek smetany, poté vmícháme kondenzované mléko, limetkovou šťávu a posekanou mátu najemno. Dále scedíme mátu ze smetany a promícháme vše dohromady. Promícháme a dáme do vhodné nádoby do mrazáku.