Suroviny
- hladká mouka 150 g
- vejce 5
- cukr krupice 150 g
- smetana ke šlehání
- slunečnicový olej 5 PL
- mascarpone
- moučkový cukr
- maliny
- borůvky
- jahody
- olej
Krém
- smetana 250 ml
- mascarpone 500 g
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Z pěti vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli, a až budou polotuhé, přidáme 150 g krupicového cukru a vyšleháme do tuha.
- Žloutky vymícháme s 5 lžícemi slunečnicového oleje, až vznikne kašička. Tu opatrně vmícháme do sněhu z bílků a přidáme 150 g prosáté hladké mouky a opatrně vymícháme hladké těsto.
- Na plech položíme pečicí papír, který lehce potřeme olejem, a vlijeme těsto. Pečeme na 150 °C cca 30 minut. Po vyjmutí korpus otočíme na studený plech a necháme vychladnout. Vykrajujeme kolečka, která zdobíme vyšlehaným krémem.
- Proložíme ovocem a vrstvíme na sebe.
Autor receptu: Lucie Vlčková