Domácí chleba
- špaldová mouka 250 g
Domácí chleba
- dýňová semínka 100 g
Head
- červené víno 100 ml
- bobkový list - -
- jalovec - -
- nové koření - -
- rozmarýn - -
- sůl - -
- pepř - -
- máslo (na restování - volitelné ) - -
Postup přípravy
- Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme vnitřnosti a česnek. Dále přidáme koření, podlijeme červeným vínem a restujeme. Hlídáme, aby játra zůstala pružná a neztvrdla. Poté necháme vychladnout a rozmixujeme je tyčovým mixérem. Přidáme máslo, smetanu nebo šlehačku dle konzistence. Necháme ztuhnout v chladničce.
- Domácí chleba: Obě mouky smícháme společně se sušeným droždím, solí a kmínem. Postupně přilijeme vlažné podmáslí. Necháme kynout pod utěrkou asi hodinu a půl. Poté přidáme dýňová semínka a vytvarujeme bochník nebo večku na plech. Necháme kynout dalších 15 minut. Chléb potřeme mlékem a pečeme při 200 °C asi1,5 hodiny. Dle potřeby můžeme přikrýt pečicím papírem.