Salát
- salát 5 kusy
Citronový dresink
- cukr 1 lžička
Head
- psyllium 1 lžíce
Medový dresink
- ocet 3 lžíce
Postup přípravy
- V hrníčku smícháme vodu s psylliem a necháme bobtnat. V druhém hrníčku smícháme mléko s cukrem, ohřejeme maximálně na 40°C a rozdrobíme droždí. Hrníček překryjeme potravinářskou fólií. Necháme kynout 30 minut. Vše smícháme dohromady v míse i s pažitkou nakrájenou nadrobno a těsto hněteme sedm minut. Těsto nebude stejné jako z klasické mouky. Necháme kynout v teple ideálně dvě hodiny, Opět prohněteme a na pomoučeném válu vytvoříme tři bochánky a každý bochánek roztáhneme a dvakrát přeložíme ze čtyř stran. Necháme přikryté dalších deset minut kynout.
- Z bochánků rozválíme slabé obdélníkové placičky, které srolujeme a vytvarujeme bagetky. Vyskládáme na plech s pečicím papírem, nožem vytvoříme zářezy a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypat dle chuti krystalickou solí, kmínem a mákem. Necháme chvíli v teple a pečeme půl hodiny na 220°C. Bagety pečeme dozlatova.
- Salát: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje na pánvi. Necháme vychladnout. Do mísy natrháme lístky rukoly, rajčátka nakrájená na osminky, okurku na kostičky, avokádo na tenké plátky. Vložíme do mísy, promícháme a zakryjeme víkem či potravinářskou fólií a zatřepeme. Maso servírujeme navrch salátu se dvěma dresinky (medovým a citronovým) dle výběru, nebo je můžeme smíchat.