Postup přípravy
- Pomazánka z uzeného lososa: Uzeného lososa nameleme nebo nakrájíme či naškrábeme na malé kousky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, dijonskou hořčici, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme nebo ozdobíme citronem.
- Pomazánka z avokáda: Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme, lehce rozmixujeme nebo nasekáme na malé kousky, přidáme nasekaný česnek a cibulku, osolíme, opepříme, lehce zakápneme olivovým olejem. Promícháme a necháme půl hodiny odležet v chladu.
- Domácí pečivo: Všechny ingredience smícháme ve velké míse, uhněteme těsto, pokud je moc řídké, přidáme mouku a necháme cca 15 minut vykynout. Na vymazaném plechu vytvoříme požadované tvary pečiva, které necháme ještě deset minut kynout. Před pečením pomašlujeme bagetky mlékem a posypeme hrubozrnnou solí. Pečeme 15 – 20 minut dozlatova na 200°C.
- Pomazánku z lososa a avokáda mažeme na malé kousky pečiva.