Suroviny
Postup přípravy
Brusinky vložíme do misky a přilijeme brandy. Promícháme, aby brusinky co nejvíce nasákly alkohol. Necháme v lednici odpočívat minimálně̌ dvě hodiny, klidně ale i přes noc. Těsně̌ před přípravou paštiky brusinky scedíme a stejně jako brandy necháme stranou k pozdějšímu použití. Játra důkladně očistěme a pokrájímw na menší kousky. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla a osmahněme na něm šalotku dozlatova. Přidáme česnek, tymián a v pánvi minutu opékáme. Pak vyndáme tymián, přidáme očištěná játra a opečeme je. Těsně před koncem restování k játrům přilijeme brandy a necháme ji jen částečně odpařit. Játra rozmixujeme dohladka. Přidáme zbývající pokrájené máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujeme. Do hotové paštiky zamícháme brusinky, dáme do foormy a uhladíme. Vršek přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme kuličkami růžového pepře, tymiánem a necháme v lednici ztuhnout.