Zmrzlina
- smetana 400 ml
Postup přípravy
- Čokoládové suflé: Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo s čokoládou. Mezitím vyšleháme vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, přilejeme vejce s cukrem. Na závěr do těsta vmícháme dvě lžíce mouky. Vzniklou hmotu naplníme do formiček, které si předtím vymažeme máslem. Dáme péct do trouby na šest minut při teplotě 230°C. Důležité je, aby se upekl pouze tenký kraj a jádro zůstalo uvnitř stále syrové. Po upečení necháme minutku ve formě odstát.
- Zmrzlina: Nejprve si vyšleháme smetanu na hustou pěnu. Poté pomalu vmícháváme kondenzované mléko a žloutky, na závěr přidáme střed vanilkového lusku, který získáme rozříznutím lusku a seškrábnutím pomocí nože. Vzniklou hmotu dáme do mrazničky alespoň na šest hodin.
- Na talíř servírujeme suflé s kopečkem zmrzliny a hrstkou lesního ovoce, které dezertu dodá kontrastní kyselost, nakonec zaprášíme kakaem.