Náplň
- mascarpone 250 g
Mátové želé
- mátový extrakt
Náplň
Mátové želé
Náplň
- citronová šťáva
- ztužovač
Postup přípravy
Máslové sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou kůru a napěchujeme do formiček. Formičky s korpusem dáme na 6 minut do trouby rozpálené na 160 °C. V míse si vyšleháme všechny ingredience na krém a přidáme ztužovač. Po vytažení a vychladnutí formiček pomocí sáčku přidáme krém a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím si dáme do malého hrnce provařit vodu s medem a čerstvou mátou, přidáme trochu extraktu, vyndáme lístky máty a přisypeme želatinu a pořádně, už mimo plotnu, mícháme. Můžeme přidat i trochu zeleného potravinářského barviva pro efekt. Po zchladnutí přilijeme na vrch formiček a dáme opět ztuhnout. Při servírování posypeme prachem ze sušených malin a ozdobíme čerstvými malinami.