Tatarka
- červená čočka 1 hrnek
- řepkový olej
Head
Tatarka
Head
- petržel
- worchestrová omáčka
- rajský protlak
- sójová omáčka
- olivový olej
- chilli
- sůl
Postup přípravy
- Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme do studené osolené vody, kde necháme louhovat alespoň 30 minut. Poté osušíme a usmažíme v rozpáleném oleji.
- Černé ragú: Nakrájíme zeleninu, kterou orestujeme na kapce olivového oleje, přidáme jackfruit a podlijeme omáčkou z černého piva, sójové omáčky, protlaku a chilli, popřípadě dosolíme a dáme péct do trouby, dokud se nám omáčka nezredukuje.
- Tatarka: Uvaříme čočku, až ji skoro rozvaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé čočky pomalu přiléváme olej a mixujeme dohladka, dokud se nám nevytvoří konzistence majonézy, poté přidáme sůl, cibuli, hořčici a kyselou okurku a znovu mixujeme dohladka.