Těsto na ravioly
- hladká mouka 250 g
- žloutek 2
- sůl
Náplň
Polévka
Postup přípravy
Ravioly
- Hladkou mouku, žloutky a sůl smícháme dohromady, uhněteme těsto a necháme do druhého dne odpočinout.
- Poté z těsta vykrajujeme kolečka, doprostřed dáme náplň a okraje přitiskneme. Dáme vařit do osolené vody asi 3 minuty. Plnění raviol: Zamícháme si metlou ricottu se solí a javorovým sirupem.
Polévka
- Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na másle společně s ořechy. Přidáme celer a řapíkatý celer, petržel na kostky, orestujeme a zalijeme mlékem a smetanou. Povaříme.
- Polévku rozmixujeme a dochutíme crème fraîche a javorovým sirupem.
Garnish
- Celer, řapík, petržel na kostičky orestované na másle.
- Do talíře dáme orestovaný garnish, uvařenou raviolu a zalijeme polévkou, přidáme nok creme fraiche a dozdobíme výhonky.
Autor receptu: Debbi