Suroviny
- nudle 500 g
- vepřový bůček 1 kg
- česnek
- glutamát 2 lžičky
- rostlinný olej 4 lžíce
- zázvor 1 lžíce
- cibule
- mungo klíčky 500 g
- mrkev
- okurka 1/2
- ledový salát 1
- koriandr 1 svazek
- máta 1 svazek
- červená perila 1/2 svazek
- zelená perila 1/2 svazek
- arašídy 100 g
- cibule 100 g
- sladkokyselá omáčka
- zelený salát
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Nudle namočte na půl hodiny až hodinu do vlažné vody, aby po uvaření byly měkké i uvnitř. Maso nakrájejte na tenké plátky. Palici česneku rozdělte na stroužky a nakrájejte je nadrobno. Promíchejte v misce s polovinou soli a glutamátu, dvěma lžícemi oleje a zázvorem a nechte 15 minut odležet. Cibuli a zbylé dva stroužky česneku nakrájejte nadrobno.
- V pánvi rozehřejte zbylý olej, vsypte cibuli a česnek a jakmile lehce zezlátnou, vložte maso a opékejte, až zhnědne. Vsypte klíčky a dvě minuty je poduste, nebo nechte klíčky syrové a obložte jimi maso na závěr. Vmíchejte zbylou sůl a glutamát a nechte minutu v pánvi odpočinout.
- Mrkev a okurku oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Namočené nudle slijte a v cedníku je ponořte na 2-3 minuty do vroucí vody, vyjměte a rozdělte do misek
- Ledový salát a bylinky nasekejte nahrubo a promíchejte. Nudle obložte masem, klíčky, zeleninou, salátem s bylinkami, nasekanými arašídy a smaženou cibulkou a podávejte s omáčkou a zelným salátem.