Suroviny
- slunečnicová semínka 150 g
- cizrna 270 g
- sójové mléko 330 ml
- kakao 20 g
- kypřicí prášek do pečiva 1.5 ML
- cukr 150 g
- kukuřičný škrob 40 g
- pohanková mouka 40 g
- skořice 0.67 ML
- sůl 0.67 ML
- brusinkové pyré
- kokosové mléko 300 ml
- arašídové máslo 150 g
- voda
- sůl
- čokoláda na vaření 200 g
- kokosový olej 1.5 PL
Postup přípravy
Rozpustíme 200 g čokolády s 1,5 PL kokosového oleje. Rozmixujeme směs ingrediencí v mixéru a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Trošku čokolády necháme na zdobení. V menším hrnci zahřejeme 150 g arašídového másla, 300 ml kokosového mléka, osolíme a naředíme vodou do tekuté konzistence. Pekáč (nebo menší plech) vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto na brownies. Poté zalijeme arašídovým krémem. Pečeme 30 minut na 175 °C. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou a brusinkovým pyré.