Suroviny
- vepřová kýta 1,5 kg
- cibule 2 ks
- sójová omáčka
- červená paprika
- hořčice
- kečup
- kmín
- olej
- sůl
- pepř
Jablečný kompot
Šťouchané brambory
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme a orestujeme, poté vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme kečup, hořčici a restujeme. Kýtu vložíme zpět a dusíme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme a dochutíme jablečným kompotem.
- Jablečný kompot: Jablka oloupeme, nakrájíme a podusíme s vanilkovým cukrem a skořici. Necháme vychladnout a dochutíme citronovou šťávou.
- Šťouchané brambory: Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi osmažíme cibuli s anglickou slaninou. Brambory scedíme, přidáme osmaženou cibuli se slaninou a rozšťoucháme.
Autor receptu: Ivana Garaiová