Suroviny
- hovězí maso
 - mrkev 2
 - petržel
 - celer
 - cibule
 - celý pepř 5 kuliček
 - nové koření 2 kuličky
 - nudle
 - sůl
 
Postup
- Do vody dáme hovězí maso, mrkev, petržel, cibuli, celer a koření. Čekáme, až změkne oloupaná mrkev, a dáme ji stranou. Po 3 hodinách vaření vytáhneme maso, odřežeme z toho kousky a schováme si je. Zbytek masa vrátíme do vývaru a vaříme dalších 9 hodin.
 - Po 12 hodinách je vývar hotový. Veškerou zeleninu a maso vyhodíme a vrátíme tam jen schovanou měkkou mrkev a maso, co jsme si odložili. Nakonec uděláme nudle (jen povaříme 2–5 minut v závislosti na nudlích), které přidáme do vývaru.
 
Autor receptu: Roman Grigar
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!