Suroviny
- hovězí maso
- mrkev 2
- petržel
- celer
- cibule
- celý pepř 5 kuliček
- nové koření 2 kuličky
- nudle
- sůl
Postup
- Do vody dáme hovězí maso, mrkev, petržel, cibuli, celer a koření. Čekáme, až změkne oloupaná mrkev, a dáme ji stranou. Po 3 hodinách vaření vytáhneme maso, odřežeme z toho kousky a schováme si je. Zbytek masa vrátíme do vývaru a vaříme dalších 9 hodin.
- Po 12 hodinách je vývar hotový. Veškerou zeleninu a maso vyhodíme a vrátíme tam jen schovanou měkkou mrkev a maso, co jsme si odložili. Nakonec uděláme nudle (jen povaříme 2–5 minut v závislosti na nudlích), které přidáme do vývaru.
Autor receptu: Roman Grigar
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!