Suroviny
- vejce 2
- moučkový cukr 2 PL
- olej 1/3 PL
- holandské kakao 1 PL
- tučný tvaroh 250 g
- moučkový cukr 75 g
- smetana ke šlehání 75 ml
- hořká čokoláda 50 g
- smetana ke šlehání 50 ml
Postup
- Nejprve si upečeme korpus, ušleháme žloutky s cukrem a pak přimícháme kakao. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Pečeme na 180 °C cca 15 minut. Připravíme si krém z tvarohu, z cukru a ušlehané šlehačky.
- Ve vodní lázni si připravíme polevu z čokolády a smetany. Na dno skleniček natrháme vrstvu korpusu, pak dáme vrstvu krému tak, aby zakryl korpus. Poté znovu korpus a krém a na konec zalijeme vrstvou čokoládové polevy.
- Vychladíme v lednici a podáváme s jakýmkoli čerstvým ovocem.
Autor receptu: Václav Kuzma