Suroviny
- klobása (italská) 460 g
- kuřecí vývar 6 hrnků
- brambory 1 kg
- červený pepř 1/2 ML
- kapusta 1/2
- smetana ke šlehání 1 hrnek
- sůl
Postup
- Klobásu vyjmeme ze střívka. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Kapustu opláchneme a rozkrájíme na kousky. Na středním ohni zahřejeme velký hrnec, vhodíme do něj klobásu, vařečkou ji rozdělíme na drobné kousky a opékáme zhruba 5 minut, dokud klobása nezhnědne.
- Přilijeme kuřecí vývar, brambory, sůl, červený pepř a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory měkké. Pomocí děrované naběračky odebereme 1 hrnek brambor z polévky, dáme do misky a pomocí vidličky je rozmačkáme.
- Vrátíme je zpět do hrnce, protože poslouží k zahuštění polévky. Přidáme kapustu, smetanu a promícháme. Necháme další 3–4 minuty povařit, aby kapusta trochu zvadla. Osolíme, okořeníme, zamícháme a můžeme odstavit i servírovat.
Autor receptu: Kristýna Škodová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!