Suroviny
- vejce 3
- horká voda 1 PL
- mascarpone 250-500 g
- smetana ke šlehání 200-250 ml
- cukrářské piškoty
- káva
- moučkový cukr 2-3 PL
- vanilkový cukr 1
- rum (nebo likér)
- holandské kakao
Postup
- Žloutky vyšleháme s cukrem a lžící horké vody do pěny, přidáme mascarpone a ručně šleháme do hladkého krému. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a z bílků vyšleháme sníh. Mascarpone, šlehačku a sníh smícháme dohromady.
- Piškoty polejeme kávou s alkoholem a namažeme krémem, postup opakujeme. Dáme do lednice minimálně na 12 hodin ztuhnout. Před podáváním posypeme holandským kakaem a můžeme i ozdobit.
Autor receptu: Anna Pásková