Suroviny
- hovězí zadní 1,2 kg
- kořenová zelenina
- nové koření
- bobkový list
- dijonská hořčice
- špek
- smetana na vaření
- třtinový cukr
Karlovarský knedlík
- rohlík 12
- hladkolistá petržel
- muškátový oříšek
- vejce 3
- plnotučné mléko 400 ml
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si připravíme maso, které prošpikujeme špekem, maso zprudka zatáhneme. Poté maso vyndáme z pánve a na stejné pánvi orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu.
- Přidáme dijonskou hořčici, třtinový cukr a následně vše přendáme do pečicí mísy a dáme péci. Maso pečeme 2,5–3 hodiny.
Karlovarský knedlík
- Rohlíky si nakrájíme na kostičky, nasekáme hladkolistou petržel. V nádobce si rozmícháme mléko, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a vlijeme k rohlíkům.
- Následně vyšleháme z bílků pěnu a jemně vpracujeme do směsi. Vypracujeme knedlíky, zabalíme je do potravinové fólie a dáme vařit na 15 minut.
Autor receptu: Filip Erben
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!