Suroviny
- ledový salát 1
- jablka (zelená) 2
- pórek 1
- mozzarella 2
- ořechy 2 hrsti
- kuřecí maso 500 g
- koření na salát
- kurkuma
- zázvor
Zálivka
- olivový olej
- citrony
- med
Postup
Příprava kuřecího masa
Nakrájíme kuřecí maso na malé kousky. V míse smícháme olivový olej, kurkumu a zázvor. Přidáme nakrájené kuřecí maso a důkladně promícháme. Necháme odležet.
Příprava zeleniny a ovoce
- Omyjeme ledový salát a nakrájíme ho na malé kousky. Zelená jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
- Omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky. Všechnu zeleninu a jablka dáme do jedné velké mísy.
Příprava ořechů
- Ořechy dáme na plech a vložíme do trouby.
- Pečeme při 180 °C asi 5–10 minut, dokud nejsou teplé a křupavé. Průběžně kontrolujeme, aby se nespálily.
Dokončení salátu
- Do mísy se zeleninou a jablky přidáme koření na salát.
- Připravíme zálivku smícháním medu, citronové šťávy a olivového oleje. Přidáme ji do mísy a dobře promícháme.
Orestování masa
- Na pánvi rychle orestujeme marinované kuřecí maso na vysokém ohni. Je hotové, když je zlatavé a propečené.
Podávání
- Orestované kuřecí maso přidáme do mísy se salátem.
- Vše důkladně promícháme. Na závěr posypeme ořechy a podáváme.
Autor receptu: Jan Veselý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!